koko kylän ROCk-festari siilinjärvellä

KumpuTuki Ry

Kumputuki ry:n toiminta alkoi 2022. Yhdistyksen keskeisenä tehtävänä on tukea nuorten musiikkiharrastuksia ja elävöittää Siilinjärven tapahtumatarjontaa rennompien musiikkitapahtumien merkeissä, joista merkittävimpänä panostuksena on KumpuRock-festari.

Ensimmäinen KumpuRock-festari järjestettiin kesällä 2022. Tapahtumassa esiintyivät paikalliset yhtyeet Supersonic, Granite Heart sekä Timo Rautiainen&Trio Niskalaukaus ja Timo Tolkki.

Tapahtumat järjestetään talkoovoimin ja kustannukset muodostuvat mm. esiintymispalkkioista, tilavuokrasta, mainonnasta, äänentoistosta ja turvallisuusjärjestelyistä. Toiminta rahoitetaan hankkeiden kautta saatavilla avustuksilla, sponsorisopimuksilla sekä lipputuloilla.

KumpuTuki ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuuritoimintaa ja tukea alueensa ihmisten hyvinvointia kulttuurin ja musiikin keinoin. Lisäksi tavoitteena on luoda bändiharrastajille esiitymis- ja verkostoitumismahdollisuuksia. Yhdistys toimii vastuullisena, lain tarkoittamana tukiryhmänä ja varojen kerääjänä yleishyödyllisiä tarkoituksia varten.

Hallitus 2024
Anna Huttunen, puheenjohtaja
Hannu Jääskeläinen, varapuheenjohtaja
Riikka Koponen, sihteeri
Hilkka Karvonen, jäsen
Ossi Jauhiainen, jäsen
Miina Morko, jäsen


Yhteystiedot: kumputukiry@gmail.com, p. 040 568 2159

Mistä idea uuteen yhdistykseen ja Kumpurock-festariin

Siilinjärveltä puuttui nuorille ja aikuisille suunnatut rock-henkiset tapahtumat.
Siilinjärven menoa maailman toiselta laidalta seurannut entinen siilinjärveläinen Sampo Karvonen päätti tehdä asialle jotain.

Sampon nuoruudessa monen nuoren tie vei 1980-2000 luvuilla perjantai iltaisin Huvikummun keikkapaikalle. Keikkapaikka löytyi keskeltä harjualuetta metsän keskeltä. Osa nuorista osti lipun lippuluukulta ja osa jäi metsäalueille hengailemaan tai autoparkkiin– nuorisokulttuuria sen todellisessa muodossa.

Huvikumpu keräsi nuoria ympäri maakuntaa ja paikan maine levisi sen aikaisen puskaradion kautta, vaikka paikka sijaitsi käytännössä keskellä ei mitään. Esiintyjiä oli Suomen ja maailman huipulta, laidasta laitaan mm. Motörhead, Boney M, Popeda, Apulanta, Pandora, Rednex ja Eppu Normaali – paikan perustaja Lexa (Leo)Miettinen onnistui rakentamaan hyvät suhteet bändeihin ja maine kiiri. Huvikumpu on edelleen usean bändin muistoissa kuin myös meidän siellä käyneiden.

”Mahan pohjassa kipristelevä jännitys kun astuit ovesta sisään, musiikki, ehkä ensimmäiset maistiaiset omppuviini pullosta ja isoveljien kyydillä kotiin – parhaiden ystävien kanssa jaettu nuoruuden ilo, innostus ja malttamattomuus.”

Niin monta muistoa kuin kokijaa.

KumpuRockin idea kumpuaa näistä muistoista. KumpuRock sai myös Lexa Miettisen siunauksen ja Sampo samalla reissulla hyvät löylyt Lexan kuuluisassa saunassa. Huvikumpua ei voi kopioida, mutta jotain sieltä voimme tuoda tähän päivään. Siilinjärvi tarvitsee oman rock-festarin, joka tuo meille iloa, uusia muistoja ja kokoaa yhteen ihmisiä – tällä kertaa kaiken ikäisiä – kenties myös entisiä Huvikummun kävijöitä.

KumpuRockin taustalla toimii KumpuTuki ry, joka tukee nuorten bänditoimintaa, kokoaa yhteen bändejä ja elävöittää Siilinjärven tapahtumatarjontaa järjestämällä rentoja rock-henkisiä tapahtumia nuorille ja aikuisille.

Kumpurockin logo muistuttaa meitä kumpuilevan harjualueen keskellä sijainneesta keikkapaikasta – Luonnonkauniista harjualueesta – Siilinjärven sydämestä.

Tietosuojaseloste

Tervetuloa mukaan toimintaan – tukemaan tai tekemään!